**Facebook account aanmelden en gelijk inloggen!!

Een Facebook account aanmelden en inloggen is eenvoudig!

Facebook is de populaire bron binnen de social media. Je hebt hier de mogelijkheid om met je vrienden in contact te komen. Je kunt er op zoek gaan naar mensen die je kent, je kunt er hun pagina’s bekijken en natuurlijk kan je ze als vrienden online toevoegen. Als je ingelogd bent kan je pagina’s ‘liken’ oftewel leuk vinden, maar kan je er ook berichtjes sturen. Maar hoe doe je dat nou, inloggen? En hoe maak je een account aan op Facebook?

Het Aanmelden op Facebook

Voordat je op zoek kunt gaan naar vrienden en kennissen op Facebook, is het belangrijk dat je zelf ook gebruik maakt van de diensten van Facebook. Je hebt hiervoor een account nodig die je op een makkelijke manier aan kunt maken.

Voordat je begint

Voor je jezelf aanmeldt is het belangrijk om een aantal zaken te weten. Zo kost Facebook bijvoorbeeld geen geld. Let er wel op dat, wanneer je ook games speelt op je mobiel, er de mogelijkheid bestaat om in de game zelf aankopen te doen via je Facebook account en dit kost dan wel geld. Daarnaast moet je minimaal 13 jaar oud zijn om Facebook te mogen gebruiken.

Denk goed na over een gebruikersnaam die je wilt gebruiken. Het is namelijk tegen de regels van Facebook in om meerdere accounts aan te maken.

Een Facebook account inloggen doe je zo

Een Facebook account aanmelden doe je op www.facebook.com (zie screenshot 1). Zoals je kunt zien, worden er een aantal gegevens van je gevraagd waaronder je naam, e-mailgegevens en wachtwoord. Deze gegevens dien je in te vullen naar waarheid en je inloggegevens dien je te onthouden, want dit is waar je in het vervolg ook mee kunt inloggen. Zodra je alle gegevens hebt ingevuld, ontvang je per e-mail of per sms een bevestiging en kun je op je Facebook account inloggen. Let wel: je kunt niet inloggen facebook zonder wachtwoord! Dit kan alleen als je al eenmaal een keer eerder ingelogd bent en het vinkje automatisch inloggen aanvinkt.. Let er goed op dat je deze ontvangt want hiermee bevestig je je aanmelding. Zonder deze bevestiging te hebben gehad en je account te hebben bevestigd, kan je niet inloggen of gebruik maken van Facebook!

Dus:

1. Naar www.facebook.com
2. Alle gegevens invullen onder het kopje ‘Sign Up’
3. Bevestigingsmail/ sms bevestigen
Facebook account inloggen

Als je al je gegevens hebt ingevuld en je account is geactiveerd, ben je klaar om met de door jou verzonnen gegevens in te loggen waarna je direct gebruik kunt maken van Facebook. Je Facebook account inloggen doe je weer via www.facebook.com. Je kiest er nu alleen niet voor om je gegevens in te vullen bij Sign Up. Daarvoor in de plaats vul je je e-mailadres of telefoonnummer is bovenaan de pagina (zie screenshot 2). Vervolgens vul je het door jou verzonnen wachtwoord in bij het veld Password. Als je de gegevens hebt ingevuld, druk je op de knop Log In.

Gefeliciteerd! Je bent nu klaar om Facebook te gebruiken. Het is belangrijk dat je je inloggegevens goed onthoudt want hiermee dien je telkens in te loggen als je Facebook wilt gebruiken. Het kan natuurlijk zijn dat je je wachtwoord een keer bent vergeten. In dat geval druk je op ‘Forgot your Password?’ (screenshot 2). Je krijgt dan nieuwe inloggegevens per mail of per sms toegezonden.

Comments are closed.